Wat is de jeugdolympiade?

De Jeugdolympiade is een evenement dat om het jaar plaats vindt bij vv Maarssen.  Samen met een team vrijwilligers wordt dit evenement georganiseerd. Tijdens het evenement staan onze jongste leden centraal, de Olympiade is voor de kleine jeugd van de vereniging bedoeld: Interne competitie, E- en F- jeugd.

Hoe ziet het weekend eruit

Op zaterdag middag verzamelen we met zijn allen voor de kantine, alle kinderen worden geregistreerd en aangemeld met een bandje zodat we alle kinderen bij elkaar kunnen houden. Na het aanmelden worden de kinderen met hun team naar de OVVO-hal (gelegen naast de sportvelden)begeleid,.In de OVVO-hal slapen de kinderen onder begeleiding van hun begeleiders. Ook hebben wij een nachtwacht die het terrein in samenwerking met hulpdiensten beveiligd en bewaakt.
(de begeleiden zijn vaak de trainers, coaches van de teams.)

Als de kinderen alle spullen hebben weggebracht gaan we de Jeugdolympiade openen met zijn allen doormiddel van een grote optocht van de OVVO-hal naar de Hoofdveld waar samen het Olympische vuur aan wordt gestoken en de Jeugdolympiade officieel wordt geopend, Ouders/verzorgers, opa’s, oma’s etc. zijn hierbij van harte welkom! Na de opening begint de spel middag waarbij de kinderen als team met begeleider diverse spellen afgaan.

De spellen worden de zaterdag en de zondag gedaan en aan het eind van het weekend komen daar de “winnende” teams uit. Tijdens en tussen de spellen door is er natuurlijk ook tijd voor veel gezelligheid en voor pauzes, tijdens het weekend wordt er voor de kinderen voor eten en drinken gezorgd. In de avond hebben we een grote gezamenlijke barbecue met daarop volgend een bingo en een disco. Na de disco gaan alle kinderen onder begeleiding naar de OVVO- hal, waar de avond eindigt.

De volgende ochtend gaan we met zijn alle gezamenlijk ontbijten, alle eet momenten vinden plaats in de grote tent die op veld 11 naast de kantine komt te staan. Daarna gaan we verder met de spellen die gedurende de ochtend/begin van de middag nog plaats vinden. Als alle spellen beëindigd zijn begint de grote afsluiting van de Olympiade. Hierbij zijn ouders/verzorgers, opa’s, oma’s etc weer welkom om samen met de kinderen en vrijwilligers de Jeugdolympiade weer af te sluiten.